Vivix….ye vivix…kenapa vivix….

Harga mahal kot… Tak mampulah…

Ni untuk orang kaya-kaya bolehla…. Pernah tak orang kata macam ni. Saya sendiri masa mula-mula masuk Shaklee saya pun cakap benda yang sama.

Tapi, sekarang vivix, memang sentiasa ada dalam peti ais tu….Nak tahu macam mana saya boleh jatuh cinta dengan Vivix..

Saya mula-mula jatuh cinta dengan vivix pertama kali lebih kurang setahun setengah yang lalu.

Masa tu anak saya baru sahaja lepas cucuk untuk setahun MMR, tiba-tiba sahaja anak saya dapat alahan dan naik kelopak garam penuh satu badan….

Kalau sebelum ni setahu saya, hanya masakan yang ada santan sahaja mulut dia akan naik merah-merah…

Tapi, selepas cucuk tu, apa sahaja yang dia makan akan menyebabkan dia alahan, naik merah-merah dan naik kelopak garam…

Pernah sekali, mula-mula hanis kena di rumah pengasuh….hanis menggaru sampai berdarah-darah dan mata putih dia luka terlalu gatal….

Macam-macam petua saya cuba….malah doktor dua tiga orang saya jumpa ada 2 orang doktor bersetuju dengan saya….kemungkinan reverse effect….

Jangan salah faham ye mungkin reverse effect…itu yang doktor cakap…tapi saya tak pergi further check ambil darah semua……

Boleh refer di sini dan sini cerita tentang hanis kena alahan dan gegata atau kelopak garam tu…

Masa tu, habis ikhtiar saya masa tu….setiap kali jadi gatal-gatal….setiap kali tu saya menangis…sedih tengok anak….

Jadi, saya tanya dalam group mami Siti Al’Izzah untuk minta pandangan dan apa product shaklee yang boleh bantu saya…mami beri cadangan pada saya…..

Saya ambil vivix, alfafa complex, vitamin c dan herbablend (masa ni nutriferon tak ada stok dalam malaysia)….

Alhamdulillah, selepas tak sampai sebulan saya lihat perubahan hanis dah kurang gatal-gatal…kalau naik kelopak garam pun dia tak menggaru sangat dan paling penting semakin berkurang….

Menangis saya masa tu….Bersyukur sangat….

Sekarang hanis dan ok…kadang-kadang je akan naik kelopak garam….

Sejak itu, saya betul-betul jatuh cinta dengan vivix…

 

Pengedar Shaklee Putrajaya

016-2254805

image

Pengedar Shaklee Putrajaya
016-2254805