Assalamualaikum…

Hari ni saya nak share tips untuk mak-mak yang anak ada sensitif lungs. Anak sulung sya mengalami masalah sensitif lungs ni..

Jadi, saya kena lebih peka dengan perubahan dia terutama persekitaran, kebersihan dan pemakanan dia.

Along ni, dia memang senang sangat nak kena sakit tekak, batuk dan selsema. Bila kena tu, berbulan nak baik. Sampai saya bawa jumpa pakar kanak-kanak dan doktor kata dia sensitif lung.

Sensitif lungs ni saluran lungs dia tu sangat peka dengan perubahan di persekitaran dia macam cuaca ke, habuk ke. Senang cerita mudah sangat untuk dia kena batuk.

Kalau ada kawan-kawan dia batuk atau selsema, along memang akan kena. Nanti bila dia dah sihat kalau ada kawan dia tak sihat along akan kena balik.

Macam mana saya tahu perubahan atau keadaan along ni bila dia nak kena. Ni saya selalu pakai instict saya sebagai ibu.

  1. Bila saya tengok along tak lalu makan.
  2. Biasanya dia akan minum banyak.
  3. Bila along mula kata tekak dia gatal.
  4. Akhir sekali dia akan mula batuk. Yang ni payah sikit nak baik kalau dia dah mula batuk.

Ni la biasanya tanda-tanda yang selalu saya perasan. Bila dah macam ni, dengan pantas bertindak. Kalau tak, memang masalah negara sebab bila dah mula batuk memang berminggu-minggu on off. Kesian pada dia la….

Alhamdulillah, sekarang along dah makin sihat dengan ikhtiar yang saya beri pada dia. Supplement yang semulajadi, berkesan dan selamat.

 

Pengedar Shaklee Putrajaya

016-225 4805