Tips Kewangan

Post 64 of 224

​Assalamualaikum, saya nak share sedikit tips kewangan yang saya selalu amalkan.

Keadaan ekonomi sekarang memang sangat menghimpit golongan sederhana di kawasan bandar ni….

Saya sendiri rasa tersepit….dah tak boleh nak suka-suka belanja atau belikan apa anak nak…kena jimat….dengan harga barang makin naik…

Rasa macam nak duk kat hutan…senang nak makan apa pergi cari kat hutan….

Ehhh….tapi realitinya kena tempuh juga kan….ni antara yang saya buat tiap-tiap bulan selain dari buat part time Shaklee…

√ Sebelum gaji tulis dulu budget apa nak bayar, apa nak beli

√ Dapat gaji bayar dulu segala hutang-hutang wajib

√ Beri sedikit pada mak abah supaya berkat seriusly buatla

√ Simpan sedikit untuk sedekah

√ Simpan untuk simpanan masa depan masukkan je biar dia beranak

#10wave

#tsunamishaklee

#superstarshaklee

#pengedarshakleeputrajaya
016-2254805

This article was written by Syasya

Shaklee Independent Distributors... SID NO : 1105044

MENU