Set Bersalin Shaklee untuk ibu berpantang? Ramai yang takut nak percaya sebab kita dah biasa dengan herba dan jamu semasa berpantang. Ada juga yang berasakan macam tak cukup je kalau berpantang dengan Vitamin Set Bersalin Shaklee.

Alhamdulillah, hari ini kita akan mengetahui pengalaman bahagia salah seorang sahabat kami yang amat berpuas hati dengan Set Bersalin Shaklee.

Puan Aizzah Zack dari Penang telah berkongsi pengalaman beliau berkenaan Set Bersalin Shaklee dalam blog beliau :

http://hargasetbersalinpremium.blogspot.com/2014/03/pengalaman-pertama-menggunakan-set.html

Jom, mari kita baca pengalaman beliau semasa menggunakan Set Bersalin Shaklee ketika berpantang.

Set Bersalin Premium Shaklee ini saya ambil ketika saya bersalin anak yang ke-3. Seperti kebanyakan ibu dan bakal ibu(mengandung anak sulong) tercari-cari vitamin atau jamu yang sesuai untuk digunakan ketika berpantang.

Setiap ibu pasti mahukan yang terbaik buat diri ibu itu sendiri dan juga anak yang bakal dilahirkan.  Proses pemulihan para ibu yang lepas bersalin bukan perkara yang mudah. Ini kerana ada segelintir ibu-ibu yang mengalami tekanan dari pelbagai aspek iaitu:

  1. Luka bersalin lambat kering atau lambat baik
  2. Bayi baru lahir meragam kerana kembung perut, kurang susu dan sebagainya
  3. Kurang tidur kerna
  4. Terpaksa menguruskan anak-anak yang lain yang pelbagai ragam
  5. Keadaan luar jangkaan terutama ibu-ibu yang baru pertama kali bergelar ibu berdepan dengan situasi yang tidak dijangkan dan meletihkan

Pengalaman Bersalin dan Berpantang Anak Sulong dan Kedua

Seperti kebanyakkan ibu-ibu yang sedang hamil pasti perasaan tidak sabar-sabar dan teruja untuk menimang cahaya mata yang bakal dilahirkan nanti. Perasaan yang bercampur baur dengan perasaan ingin tahu bagaimana sakit bersalin dan bagaimana menempuhi tempoh berpantang sering bermain di fikiran pada waktu itu.

Alhamdulillah, saya berjaya melalui tempoh bersalin ketika anak sulung dan kedua dengan pelbagai cerita pahit dan manis yang tersimpan dilipatan hati sebagai memori terindah setelah bergelar ibu.

Ketika berpantang kedua-dua anak saya, saya mengalami sedikit kesukaran iaitu badan merasa lemah, tidak bertenaga, susu berkurang, luka jahitan lambat pulih, tertekan dan sebagainya.

Semasa berpantang anak sulung saya mengamalkan makan jamu dan pil ikan haruan. Tetapi seperti tidak membantu saya untuk pulih sepenuhnya. Jadi ketika berpantang anak kedua saya membuat keputusan untuk tidak mengambil pil haruan tetapi hanya mengambil jamu sahaja di samping menjaga anak sulung yang sedang membesar.

Tetapi, ianya juga tidak membantu saya untuk pulih seperti sediakala. Walaupun saya turut dibantu oleh ahli keluarga ketika berpantang.

Pengalaman Bersalin dan Berpantang Anak ke-3 Menggunakan Vitamin Shaklee.

Selepas 3 tahun, alhamdulillah saya disahkan hamil buat kali ketiga. Di pertengahan kehamilan 2 kali saya di uji apabila di masukkan ke hospital akibat baby kurang bergerak.

Jadi sebagai persediaan saya mula mencari-cari set bersalin yang sesuai. Akhirnya Allah pertemukan saya dengan seorang insan iaitu kak salwa yang telah meyakinkan saya untuk membeli Set Bersalin Premium dari Shaklee.

Walaubagaimanapun, ketika kandungan berusia 8 bulan saya mengalami beberapa masalah kesihatan dan lagi sekali saya meminta khidmat nasihat dari kak salwa dan rupanya di dalam set bersalin tersebut turut mengandungi set kehamilan. Pada ketika itu, saya rasa alhamdulillah saya dapat berjimat.

Alhamdulillah, saya merasa perubahan yang ketara selepas mengambil supplement tersebut.

Ketika berpantang, sekali lagi shaklee benar-benar memberikan keseronokkan kepada saya. Ini kerana selepas sehari bersalin saya terus mengambil Set bersalin dari Shaklee dan mengikut jadual pemakanan yang telah disarankan. Alhamdulillah, selepas 3 hari berpantang banyak perbezaan ketara dari waktu berpantang anak sulung dan kedua.

Saya lebih bertenaga walau kurang tidur, bayi kurang meragam, air susu makin pekat, tiada sembelit, kulit makin berseri, lebih tenang walaupun terpaksa menguruskan anak-anak ketika berpantang dan yang paling penting badan saya cepat kurus berbanding ketika mengambil jamu dahulu. Terima kasih shaklee.

 

#SayaJualShaklee

#SetBersalinPremium

Sebarang pertanyaan, khidmat nasihat atau yang berkaitan, usah malu atau segan saya akan bantu. InsyaAllah..Saya boleh dihubungi melalui

pm @ whatapp: 016-2254805 @ fb : syasya sa’adon

Jom follow blog saya…..

 

pm@whatapp : 016-2254805

poster41