Blog

​Assalamualaikum, saya nak kongsi dengan semua bagaimana cara produk shaklee bantu saya lebih sihat dan bertenaga. Alhamdulillah, sejak saya dan keluarga mengamalkan shaklee banyak perubahan yang saya perasan…. Antaranya saya tak perlu lagi berulang alik ke klinik macam dulu….dulu setiap minggu mesti pergi klinik…. Nak nak kalau along….memang asyik batuk dan makan ubat je la…

​Assalamualaikum, saya nak kongsi tentang office Shaklee di San Francisco yang bukan sekadar office biasa… Bila dengar cerita pasal HQ Shaklee di San Francisco dari upline upline rasa teruja nak pergi melawat HQ suatu hari nanti…. Apa yang uniknya tentang Shaklee HQ ni…. Uniknya sebab Shaklee sangat mementingkan alam sekitar, sesuai dengan falsafah produk tu…

Assalamualaikum, hari ni nak sharen kenapa antioksida penting untuk tubuh kita…. Tanpa kita sedar sebenarnya setiap hari tubuh kita terdedah dengan radikal bebas… Radikal bebas ni kalau di ternak banyak-banyak dalam tubuh boleh menyebabkan pelbagai penyakit nak bertandang…. Radikal bebas ni datang dari mana tau tak….dari asap rokok, pencemaran sekeliling kita, ubat ubat tu, sinaran…

Assalamualaikum, Apa khabar semua? Inilah close-up SOHO bisnes shaklee saya dari rumah… Antara, .:: CABARAN BISNES DARI RUMAH ::. Hari #1 : Gambar SOHO Sempena #tsunamishaklee saya akan kongsi sedikit intisari kehidupan saya berbisnes dari rumah dgn kawan2 di FB saya. Hari ni saya nak kongsi gambar SOHO saya. SOHO saya…. hurmm…. sebenar saya tak…

​Assalamualaikum, saya nak kongsi apa saya buat dengan bonus Shaklee yang dapat tiap-tiap bulan. Alhamdulillah… Setakat ni, setiap tengah bulan mesti dapat bonus dari Shaklee…. Selalunya bila dapat bonus Shaklee first sekali mesti bahagi dulu bagi mak sikit… supaya rezeki lebih berkat…. Sedekah sikit…. Lepas tu, reward suami dan anak-anak sebab sanggup ke hulu ke…

Assalamualaikum, Saya rasa setiap kita ni ada idola masing-masing.  idola yang kita nak sangat jadi macam idola kita tu la… Dalam bisnes Shaklee, idola saya ialah mami saya Salwa Al’Izzah…. Saya kenal beliau semasa dalam group penyusuan…..ingat lagi masa tu kursus MBfPC di Kedah…. Padahal beliau ni duduk kat KL tau, sanggup pergi ke Kedah,…

​Assalamualaikum, Ni antara moment yang saya suka…. Pengalaman saya disental masa coaching dengan Upline Shaklee… Coaching dengan my mami Salwa Al’Izzah…. Best tau coaching ni….. tak semestinya coaching ni offline je online pun ada….. Selain, dari dapat ilmu dapat merapatkan ukhwah kita….. Sedut ilmu banyak-banyak….. Kalau rasa lemau-lemau tu pi la coaching dengan upline-upline sedut…

​Assalamualaikum, saya nak cerita tentang rip impian saya dalam bisnes shaklee… Saya belum pernah merasa dan pergi lagi trip dalam bisnes shaklee…. InsyaAllah pasti dapat nanti 2 tiket umrah untuk mak abah…. Saya teruja betul masa dengar mami cerita mak dia pergi trip melawat turki sambil buat umrah…. best sangat dengar…. Semuanya free termasuk bagasi…

Assalamualaikum… Hari ni saya nak kongsi kenapa set mighty 3 gems wajib ada di rumah, terutama ​bila bulan Ramadhan atau waktu nak ganti puasa, set mighty 3 gems ni memang jadi rebutan…. Ini pengalaman sendiri tau, sebelum amal set ni masa menyusu dan mengandung dulu…. Balik kerja je, sampai kat rumah dah terkelepet, tinggal tak…

​Assalamualaikum, apa beza bisnes online vs offline dengan bisnes shaklee. Bila bisnes online ni…. Nak touch customer atau anak shaklee memang selalunya online…. tapi kalau berkesempatan untuk berjumpa memang berejamla jawabnya… Mestila saya nak cerita kegunaan setiap produk yang dia beli, cara makan yang effective untuk kesan yang aaummm…. Memang macam-macam dia tanya pasal produk…

MENU