Blog

Assalamualaikum… Saya nak kongsi ketika saya mula-mula buat keputusan nak buat bisnes tanpa modal. Selepas beberapa ketika menjadi pengamal tegar supplement semulajadi, saya jadi tertarik untuk berkongsi apa yang saya dapat dari Shaklee… Keinginan ni datang lepas saya lihat sendiri anak saya kembali sihat seperti biasa perlahan-lahan. Yang penting saya tak bergantung pada krim sapu…

Assalamualaikum… Hari ni saya nak share tips untuk mak-mak yang anak ada sensitif lungs. Anak sulung sya mengalami masalah sensitif lungs ni.. Jadi, saya kena lebih peka dengan perubahan dia terutama persekitaran, kebersihan dan pemakanan dia. Along ni, dia memang senang sangat nak kena sakit tekak, batuk dan selsema. Bila kena tu, berbulan nak baik….

Assalamualaikum… Hari ni sya nak kongsi dengan korang bagaimana shaklee membantu menghilang ketagihan kepada makanan manis hanya dengan Set detoks Shaklee…. Antara salah satu tanda awak kena detoks ialah… Asyiklah mengidam nak makan kek, nak makan coklat, nak makan ais krim, nak minum ice blended chocolate… Banyak lagi la… Bila tak dapat makan mulalah terbayang-bayang…

Assalamualaikum, Setiap orang ada harapan dan impian tersendiri, impian saya dengan bisnes Shaklee dan bonus Shaklee saya 6 bulan dari sekarang…. Apa yang saya rasa sepanjang saya dengan Shaklee adalah kenangan dan pengalaman yang paling manis dan indah dalam hidup saya. Terasa seperti menerima teguran dari Allah yang saya sudah jauh dariNya. Bila dikelilingi orang-orang…

Assalamualaikum… Apa khabar semua… Hari ni nak kongsi tentang bagaimana seorang perokok tegar dapat berhenti merokok…. Anak mana yang tak kasih dan sayang pada ayah dia kan… Bila kita ada kesedaran bahawa rokok itu memudaratkan kesihatan. Kita akan berusaha sehabis baik untuk memastikan orang yang kita sayang berhenti merokok. Inilah yang berlaku pada anak ini….

Assalamualaikum… Alhamdulillah hari ni dah bulan November sekejapnya rasa…. Bulan ni promo shaklee memang awesome tau…  Yang bestnya banyak vitamin offer bulan ni… Salah satu dari promo tu favourite anak-anak kat rumah… Pantang ada sekejap-sekejap tanya… Apa yang bestnya Nutriferon ni? Sangat bagus kalau untuk meningkat imun sistem kita, jadi kita susah untuk terkena demam,…

Assalamualaikum… Alhamdulillah, hari ni genap umur anak ibu si manis Hanis 3 tahun… Allahuakbar rasa macam baru je…. Pejam celik pejam celik sekejap je dah 3 tahun… Ibu doakan anak ibu hanis dikurniakan kesihatan yang baik, menjadi anak yang solehah, di rahmati dan diberkati Allah… berjaya di dunia dan akhirat….  Ibu sayang hanis dan along…. …

​Assalamualaikum, percaya tak kalau saya cakap set menyusu shaklee antara 5 set shaklee paling top di malaysia. Orang sekarang lebih mementingkan kesannya selepas ambil, adakah ianya selamat atau ada bahan kimia atau tak… Dalam set menyusu shaklee ni ada vitalea, vitamin c, esp, alfafa, b complex dan ostematrix… Memang mengancam set menyusu shaklee ni… Apa…

Assalamualaikum, saya pernah cerita tak cara saya menjaga kulit agar sihat dan cantik dengan shaklee. ​Semasa saya mengandung anak sulung kulit muka memang tak berapa nak ok… Kulit muka saya naik bintik-bintil merah-merah di bawah kulit.  Kalau tengok memang malu nak ambil gambar… Sedih jugala masa tu, sebab masa bujang kulit takde sebiji jerawat dan…

​Assalamualaikum, saya nak kongsi dengan semua bagaimana cara produk shaklee bantu saya lebih sihat dan bertenaga. Alhamdulillah, sejak saya dan keluarga mengamalkan shaklee banyak perubahan yang saya perasan…. Antaranya saya tak perlu lagi berulang alik ke klinik macam dulu….dulu setiap minggu mesti pergi klinik…. Nak nak kalau along….memang asyik batuk dan makan ubat je la…

MENU