Blog

Assalamualaikum… Sekarang cuaca sejuk, malam-malam hujan lebat. Kepada kawan-kawan yang kediaman atau kawasan yang ada situasi banjir setiap kali hujan lebat. Pastikan kalian sentiasa mendengar nasihat yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa tempatan. Sekiranya perlu untuk berpindah ke pusat-pusat pemindahan, pindahlah untuk keselamatan kita dan anak-anak juga. Persiapan menghadapi banjir, sya tak pernah alaminya. Tapi, pernah…

Assalamualaikum… Hari ni sya nak cerita, ada satu supplement atau produk Shaklee exclusive buat insan kesayanganku. Nak tahu apa? Supplement yang pertama sya beli, yang paling mahal iaitu vivix Shaklee untuk anak kedua Hanis. Yang ni saya pernah kongsikan dulu, boleh baca kat SINI. Kali kedua yang sya belikan produk Shaklee ialah buat suami tersayang….

Assalamualaikum… Hari ni sya nak cerita pengalaman deal dengan first customer Shaklee aka pelanggan baru. Masa mula-mula dapat mesej dari customer Shaklee punyala nervous rasa macam ada butterfly in my stomach, bak kata orang puteh. Sampai nak bagi cadangan produk Shaklee pun tak tau apa. Punyalah gigih, selak buku, baca discussion dalam group. Habis semua…

Tengah layan satu cerita ni, teringat pula waktu zaman sekolah dulu… Banyak kenangan manis dan sedih waktu sekolah dulu. hihihi….budak terlebih baikkan. Paling tak boleh lupa waktu di tingkatan 4 dan 5. Dulu-dulu waktu sekolah saya suka duduk depan…senang nak tengok papan hitam…duk belakang mata rabun kang tak nampak… Ada satu lagi rahsia suka duduk…

Assalamulaikum.. Hari ni saya nak kongsi mengenai seorang Dr. Forrest C. Shaklee, siapa tu? Vitalea yang saya duk makan selama ni dicipta oleh beliau malah sudah berusia lebih 100 tahun. Sebelum ni, vitalea dihasilkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee dalam betuk cecair. Seusai waktu vitalea telah melalui revolusi dan pembaharuan mengikut arus, lalu terciptalah vitalea…

Assalamualaikum… Saya nak kongsi ketika saya mula-mula buat keputusan nak buat bisnes tanpa modal. Selepas beberapa ketika menjadi pengamal tegar supplement semulajadi, saya jadi tertarik untuk berkongsi apa yang saya dapat dari Shaklee… Keinginan ni datang lepas saya lihat sendiri anak saya kembali sihat seperti biasa perlahan-lahan. Yang penting saya tak bergantung pada krim sapu…

Assalamualaikum… Hari ni saya nak share tips untuk mak-mak yang anak ada sensitif lungs. Anak sulung sya mengalami masalah sensitif lungs ni.. Jadi, saya kena lebih peka dengan perubahan dia terutama persekitaran, kebersihan dan pemakanan dia. Along ni, dia memang senang sangat nak kena sakit tekak, batuk dan selsema. Bila kena tu, berbulan nak baik….

Assalamualaikum… Hari ni sya nak kongsi dengan korang bagaimana shaklee membantu menghilang ketagihan kepada makanan manis hanya dengan Set detoks Shaklee…. Antara salah satu tanda awak kena detoks ialah… Asyiklah mengidam nak makan kek, nak makan coklat, nak makan ais krim, nak minum ice blended chocolate… Banyak lagi la… Bila tak dapat makan mulalah terbayang-bayang…

Assalamualaikum, Setiap orang ada harapan dan impian tersendiri, impian saya dengan bisnes Shaklee dan bonus Shaklee saya 6 bulan dari sekarang…. Apa yang saya rasa sepanjang saya dengan Shaklee adalah kenangan dan pengalaman yang paling manis dan indah dalam hidup saya. Terasa seperti menerima teguran dari Allah yang saya sudah jauh dariNya. Bila dikelilingi orang-orang…

Assalamualaikum… Apa khabar semua… Hari ni nak kongsi tentang bagaimana seorang perokok tegar dapat berhenti merokok…. Anak mana yang tak kasih dan sayang pada ayah dia kan… Bila kita ada kesedaran bahawa rokok itu memudaratkan kesihatan. Kita akan berusaha sehabis baik untuk memastikan orang yang kita sayang berhenti merokok. Inilah yang berlaku pada anak ini….

MENU