Blog

Assalamualaikum… Impian saya 20 tahun akan datang dengan bisnes Shaklee… Masa tu saya rasa, saya dah punya empayar bisnes Shaklee yang besar seperti Master Freddie dan Master Hj. Roslan…. Punya pasif income dari usaha saya sekarang. Ada ramai ahli dan leader di bawah empayar saya nanti. Pada waktu itu, saya dah lebih 10 tahun bersara…

Assalamualaikum… Apa khabar semua, hari ni kita bercerita tentang cara meningkatkan imun dalam tubuh.  Immune badan ni kalau korang nak tahu, bagaimana tubuh kita berusaha untuk melawan virus dan bakteria jahat yang ada di persekitaran kita. Jadi, bagaimana kita nak pastikan badan kita ni cukup kuat untuk melawan segala bakteria dan virus ni. Bagaimana kita…

Assalamualaikum… Dua tiga hari ni asyik lalu kat newsfeed ramai yang share tentang local trip tajaan Shaklee ke Pulau Langkawi… Macam best je tengok tau. Seronoknya tengok diorang, cemburu pula. InsyaAllah lepas ni giliran sya dan family pula… Kebetulan dalam group Shaklee ada yang dapat pergi, memang sepenuhnya di taja oleh Shaklee selepas penat bertungkus…

Assalamualaikum, Dalam apa jua kita buat, kita mesti ada mentor yang mengajar kita. Mentor saya dalam bisnes Shaklee ialah mami shaklee saya Salwa Al-Izzah. Saya kenal mami saya ni ketika zaman forum susu ibu, kemudian masa dalam group peer counselor breastfeeding. Mami saya ni dekat je dengan saya, tapi kami banyak jumpa dalam online je. Offline…

Assalamualaikum… Kenangan manis 2016..Antara my best 2016 moment selain Shaklee.. Apa yek…tahun ni tahun air mata…huhu…tapi ada beberapa kenangan manis…bila teringat mesti senyum-senyum sendiri… Tahun ni anak ibu baru masuk sekolah…Ibu punyala risau, boleh ke anak ibu ni…sekali dapat jumpa kawan…boleh pula cakap, ibu balikla abang ok kat sini…best.. Sekolah ni besarla bu dari tadika…

Assalamualaikum… Hai semua, hari ni nak cerita apa ye. Sya nak cerita 7 sebab kenapa saya pilih bisnes Shaklee online. Memang ada yang tanya, kenapa bisnes Shaklee online. Kan banyak lagi bisnes online lain. Buat bisnes tudung online ke, bisnes baju online ke, takpun bisnes kek. Sya kan suka buat kek. Hurmm…. Bukan tak nak…

Assalamualaikum… Sekarang cuaca sejuk, malam-malam hujan lebat. Kepada kawan-kawan yang kediaman atau kawasan yang ada situasi banjir setiap kali hujan lebat. Pastikan kalian sentiasa mendengar nasihat yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa tempatan. Sekiranya perlu untuk berpindah ke pusat-pusat pemindahan, pindahlah untuk keselamatan kita dan anak-anak juga. Persiapan menghadapi banjir, sya tak pernah alaminya. Tapi, pernah…

Assalamualaikum… Hari ni sya nak cerita, ada satu supplement atau produk Shaklee exclusive buat insan kesayanganku. Nak tahu apa? Supplement yang pertama sya beli, yang paling mahal iaitu vivix Shaklee untuk anak kedua Hanis. Yang ni saya pernah kongsikan dulu, boleh baca kat SINI. Kali kedua yang sya belikan produk Shaklee ialah buat suami tersayang….

Assalamualaikum… Hari ni sya nak cerita pengalaman deal dengan first customer Shaklee aka pelanggan baru. Masa mula-mula dapat mesej dari customer Shaklee punyala nervous rasa macam ada butterfly in my stomach, bak kata orang puteh. Sampai nak bagi cadangan produk Shaklee pun tak tau apa. Punyalah gigih, selak buku, baca discussion dalam group. Habis semua…

Tengah layan satu cerita ni, teringat pula waktu zaman sekolah dulu… Banyak kenangan manis dan sedih waktu sekolah dulu. hihihi….budak terlebih baikkan. Paling tak boleh lupa waktu di tingkatan 4 dan 5. Dulu-dulu waktu sekolah saya suka duduk depan…senang nak tengok papan hitam…duk belakang mata rabun kang tak nampak… Ada satu lagi rahsia suka duduk…

MENU