Mawar……

Mawar Ingatlah sesungguhnya Allah Maha Mengampuni org yang beristighfar, Maha Pemberi taubat kepada sesiapa saja yang bertaubat dan menerima orang-orang yang kembali kepadaNya. Mawar Kasihanilah orang yang lemah, nescaya anda akan bahagia. Berilah orang yang...

Kaedah Menangani Tekanan Dalam Islam

Merasa tertekan atau stress….tak tahu apa nak buat untuk menghadapinya….Jom baca: 1. Membaca Al-Quran dengan mentadabbur maknanya iaitu mendalami, memahami serta menghayati isi kandungannya. 2. Membanyakkan istighfar dan bertaubat. 3. Mendekatkan diri...

Renungan….

Rengungan untuk hari ini…tak tahu nak tulis apa….jadi kita tgk gambar je lah ye…hari ni…     Syasya on...

Bahagia Itu Sederhana

Mendengar isteri membebel di rumah, itu beerti aku masih punya keluarga. Mendengar suami masih berdengkur di sebelahku, itu beerti aku masih punya suami Mendengar ayah dan mak menegurku dengan tegas, itu beerti aku masih punya mak dan ayah Merasa letih setiap petang...

Revolusi Terbaru – Vivix™ dari Shaklee

Assalamualaikum…. Hari ni kita review skit pasal Vivix™…. Vivix™ merupakan  satu Revolusi Terbaru dari Shaklee. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum...

HARGA SET PENYUSUAN – OPTIMUM

Harga Set Penyusuan Optimum ini adalah bagi ibu-ibu yang mementingkan kecergasan dan kesihatan. Set Penyusuan Optimum ini dapat membantu ibu-ibu memperbanyakkan susu dengan syarat, menambahkan tenaga bagi urusan harian, menambahkan sistem imunisasi badan, membantu...

TEKNIK-TEKNIK MEMBANTU ANAK MENANGANI STRES

Sebagaimana yang kita ketahui kanak-kanak banyak belajar melalui teladan. Cara terbaik memdidik anak anda untuk menangani stres adalah mengenal pasti punca masalah dan cuba amalkan teknik-teknik berikut: 1. Pemakanan Yang Sihat Badan yang sihat dapat menangani tekanan...

PERASAN TAK???

Sekadar renungan di pagi jumaat…Muhasabah buat diri sendiri yang selalu apla dan leka…. PERASAN TAK?….. Duit RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid tetapi begitu kecil bila dibawa ke Giant Supermarket, Aeon Big, Tesco atau yang...