Blog

Assalamualaikum, apa khabar semua. hari ni sya nak share tentang 20 tahun ambil Shaklee apa jadi pada buah pinggang. Sebenarnya Shaklee ni supplement atau makanan tambahan, bukan ubat. Jadi, kebanyakkan vitamin shaklee adalah larut air. Di mana jika diambil diluar keperluan tubuh ia akan terus di flush keluar, tak akan disimpan dalam badan jadi khazanah…

Assalamualaikum, Apa khabar semua? Hari ni sya nak kongsi dengan semua bagaimana cara hentikan bayi menangis. Sya rasa ramai ibu-ibu muda di luar sana yang pertama kali atau pengalaman pertama dengan bayi korang kan. Bila bayi menangis dah buat macam-macam masih menangis lagi. Betul tak. Mesti panik dan tak tentu arah dibuatnya bila bayi menangis….

Assalamualaikum… Hari ni sya nak share target 2017 yang saya mesti capai 1 tahun dari hari ini. Apa target korang setahun dari sekarang..jom share… Target ni kita kena tulis supaya terpahat dalam otak, bila dah terakam kita akan mula bergerak untuk mengapai target tu… Target 2017 yang mesti sya capai pada Disember 2017, sya dah…

Assalamualaikum… Jom hari ni sya nak kongsi cara bayar hutang PTPTN dengan bisnes Shaklee online. Kebanyakkan pelajar yang melanjutkan pelajaran di Universiti swasta dan kerajaan merupakan peminjam PTPTN. Sya sendiri dulu merupakan peminjam PTPTN. Bayang baru sahaja grad dah jadi penghutang. Kerja pun belum lagi, hutang dah RM 15 000, RM 25 000. Pelajar sekarang…

Assalamualaikum… Apa khabar? Hari nikan sya rasa macam nak bercerita kenapa kena mula bisnes online sekarang dalam ekonomi hari ni. Ekonomi masa kini agak membimbangkan, dengan kenaikan harga keperluan asas. Serba serbinya naik. Sya yang bekerja pun rasa tempiasnya. Kalau dulu memang terasa, alhamdulillah sejak mula bisnes online dan bonus Shaklee yang sentiasa masuk tepat…

Assalamualaikum… Hari ni sya nak kongsi dengan korang semua cara sya buat Bisnes Shaklee secara Online melalui handphone. Sekarang, semua aplikasi dah ada dalam android handphone. Jadi, lebih mudah untuk kita buat bisnes Shaklee online ni. Macam saya dah tak perlu nak usung laptop zaman purba tu bila nak buat post. Hihihi…walaupun zaman purba tetap…

Assalamualaikum.. Apa khabar? Ramai sangat yang tanya sya, yang mana satu kedai maya sya. Jadi, hari ni sya nak bagitahu semua Kedai Shaklee untuk bisnes Online Shaklee sya. Sebagai pengedar Shaklee secara online, sya ada beberapa kedai Shaklee maya yang korang boleh tengok untuk tahu berkaitan produk shaklee dan set-set Shaklee. Atau ada yang berminat…

Assalamualaikum semua… Bila tengok hujan lebat ni, teringat masa kecik dulu pengalaman bermain air ketika hari raya di rumah arwah tok wan. Ingat lagi, masa tu pagi hari raya. Tak ingat raya Aidilfitri ke Aidiladha, lama dah masa sekolah rendah rasanya. Tu lah, first time balik rumah tok wan air naik. Tengah makan ketupat dengan…

Assalamualaikum.. Apa khabar? Hari ni sya nak kongsi vitamin Shaklee: Supplement wajib ada masa travel. Sekarang kan cuti sekolah. Ibu bapa mesti dah plan nak bawa anak bercuti ke mana-mana.  Sya kalau pergi travel mesti bawa vitamin ni, wajib tau. Kalau tak mulalah menggelabah.  Biasalah, sediakan payung sebelum hujan. Kita kan tak tau bila anak…

Assalamualaikum… Apa khabar semua? Hari ni kongsi dengan korang semua 5 kelas cara buat bisnes online dari mentor bisnes saya aka my mami. Korang tau tak bila kita buat keputusan untuk join bisnes online, tak kira la bisnes apa pun. Hatta bisnes Shaklee pun mesti kena berguru, kalau tak belajar dengan syaitan orang kata.  Ini…

MENU