Kurus, Sihat dan Menawan Dengan Set Kurus Shaklee

Post 126 of 224

Assalamualaikum…

Hari ini saya ingin berkongsi tentang bagaimana menurunkan berat badan dengan cara yang sihat dan selamat.

Sekarang ini semuanya nak mudah, nak senang dan nak cepat. Malah ada yang nak kurus pun nak yang senang, yang mudah dan cepat.

Terus terang saya katakan tiada istilah senang dan cepat kalau nak kurus.

Saya sendiri pernah mencuba pelbagai produk semata-mata nak kurus. Panrustang dengar ada produk yang boleh kurus dalam tempoh yang singkat.

Laju sahaja saya cuba, tanpa memikirkan produk tersebut selamat atau tidak. Adakah produk tersebut akan memberikan kesan sampingan terhadap kesihatan atau tidak.

Saya hanya tertarik bila kata dalam masa seminggu boleh turunkan berat badan 15 kg. Hurm…punyala terdesak sampai macam tu sekali.

Namun, tahukah kita lemak yang terkandung dalam tubuh kita ni, lemak yang dah disimpan bertahun-tahun. Bak kata orang tua, lemak dah tepu. Takde mahunya boleh kurus sekelip mata.

Ok, jom kita cerita macam mana kita nak plan macam mana kita nak kurus. Apa yang perlu kita buat kaji terlebih dahulu ialah:

 

1. Kenapa nak kurus atau STRONG WHY

“Apa yang membuatkan kita terfikir untuk kurus. Apa yang menyebabkan kita terdesak sangat nak kurus. Adakah kerana ingin sihat dan menawan. Kerana apa…”

Dah dapat dah?? ok tulis tau….

 

2. Target yang jelas untuk kurus

“Apa yang kita target untuk kurus. Berapa banyak kilogram kita nak turun. Berapa lama masa yang ingin di ambil. Adakah apa yang kita target itu sesuai atau tidak.”

Kena kira tau berapa kg nak turun, ukur lilit tang mana yang kita aim nak turunkan tu.

 

3. Jadual Pemakanan dan aktiviti riadah sepanjang Proses untuk kurus.

a8a795d57fa6ed24bc52ca3fa6d3df5d

Buang semua tabiat makan yang tidak sihat hingga boleh menyebabkan impian kita menjadi kenyataan.

makan

images

 

SET KURUS SHAKLEE

Apa Istimewanya Set Kurus Shaklee?

Set Kurus Shaklee sangat istimewa kerana:

  • Set Kurus Shaklee membakar lemak dalam kulit, otot dan salur darah
  • Set Kurus Shaklee mengelakkan kulit dari menggeleber
  • Tidak merosakkan buah pinggang
  • Tidak melembikkan otot.

 

Detox dalam Set Kurus Shaklee

Detox penting untuk kita mencapai kesihatan optimum. Kebanyakkan kita mengambil pelbagai supplement atau makanan yang mengandungi nutrisi tinggi, namun tiada perubahan.

Ini adalah kerana toksin yang terkandung di dalam tubuh kita menghalang penyerapan nutrisi atau supplements yang kita ambil.

Detox juga bertujuan menyingkirkan lemak, toksin dan juga lendir yang terkumpul didalam tubuh kita.

Jika toksin ini tidak di nyahkan, ia akan membuatkan kita merasa lapar yang amat sangat dan akan menyebabkan kita mengambil makanan di dalam kuantiti yang sangat besar.

Vivix

vivix

 

Detoks dengan Vivix Shaklee adalah untuk menyingkirkan dan menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut turut. Ia bertujuan untuk membersihkan organ, darah dan sel sel badan.

Vivix Shaklee bukan sahaja bertujuan untuk detox sahaja. Ia membantu memperbaiki sellular DNA kita, menggalakkan pembentukan mitochondria iaitu pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel, melambatkan penuaan tahap sellular,  serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menggangu keutuhan sel sedia ada.

 

DTX

DTX ComplexÔäó

 

DTX Complex berfungsi untuk menghasilkan protein yang membantu dalam regenerasi sel hati dan mengekalkan hempedu yang normal. DTX Complex membantu untuk mengeluarkan kompoun yang dinyahtoksin oleh hati dan menggalakkan fungsi hati yang sihat.

 

Alfafa Complex

 

Alfalfa Complex

Alfafa Complex berfungsi untuk mencuci hati, darah dan usus (makanan yang sangat beralkali boleh normalkan kembali badan yang berasid), membersihkan hati, kolon, darah, menyingkirkan toksin dan mencantikkan kulit dan otot.

Alfafa Complex jika digunakan untuk jangka panjang mampu menyingkirkan lemak dan kolestrol, mengurangkan kolestrol, mengandungi saponin iaitu span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

Alfafa Complex juga membantu melegakan keletihan, memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastric, sembelit, hepatitis dan hyperacidity.

Alfafa Complex juga sangat berkesan untuk buang angin dan pencernaan  serta menjadikan badan lebih ringan.

 

Bakar Lemak dalam Set Kurus Shaklee

Pembakar lemak yang terdapat di dalam Set Kurus membantu melarutkan lemak dalam badan. Ini kerana air tidak mampu untuk melarutkan lemak.

Jadi kita memerlukan lemak untuk melarutkan lemak-lemak yang sedia ada.

 

Omega Guard

OmegaGuardÔäó

Omega Guard membantu menurunkan berat badan dengan bertindak sebagai hormon meningkatkan keupayaan badan untuk membakar lemak.

Omega Guard membantu mengurangkan selera makan dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Malah ia membantu mengurangkan keradangan dan penakungan air di tisu badan.

Omega Guard juga membantu mengurangkan penghasilan lemak yang melindungi organ badan dan sekitar pinggan.

Ianya juga membantu mengaktifkan pengeluaran air yang tidak perlu dari badan memberikan kesan penurunan berat yang signifikan

 

Lecithin

Lecithin

Lecithin membantu dalam penyerapan  vitamin larut lemak seperti A,D, E dan K. Lecithin juga bertindak menghalang enapan lemak dihati dan memecahkan lemak serta kolestrol, ‘membersih’ salur darah, pengambilan tambahan dapat mengemulsi dan membantu metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh.

Dengan pengambilan yang banyak mampu mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang malah mencantikkan otot dan kulit, melembap dan menghaluskan kulit, mengaktifkan metabolism sel dan melambatkan penuaan. Lecithin juga meringankan sembelit, meleraikan toksin dalam usus.

 

Bina Otot dalam Set Kurus Shaklee

Selepas berat badan menurun pada satu-satu kawasan atau tempat kulit akan mula menggelebeh dan otot-otot mula lembik.

Jadi untuk mengelakkan ianya dari berlaku ketika berdiet pengambilan protein amatlah penting di dalam penurunan berat badan.

Ini kerana otot yang sihat mampu untuk membakar lemak dengan baik dan pengawalan berat badan kita menjadi lebih baik dan mengelakkan dari berat kita dari turun naik atau yo-yo

Cinch Shake

CinchÔäó Shake Mix

 

Cinch Shake mengandungi Indeks glisemik rendah iaitu 22. Sangat sesuai bagi penghidap kencing manis dan mengekalkan tahap gula darah yang normal dan kekalkan tenaga. Cinch Shake juga mengandungi Cinch Pro- campuran ekslusif protein yang diperkayakan dengan leucine-asid amino

Apa itu Leucin?

Leucine bertindak memelihara otot ketika penurunan berat badan. Leucine juga merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat di dalam protein tertentu.

Mereka yang telah mengambil Cinch Shake akan mengalami kesan kehilangan lemak, berat, inci pada masa yang sama masih dapat mengekalkan otot mereka.

Cinch Shake mengandungi 24 jenis vitamin dan mineral yang lengkap. Kandungan Cinch Shake yang tinggi protein (24g setiap hidangan) memberikan anda rasa puas dan kenyang. Mengandungi serat yang tinggi iaitu sebanyak 6 gram setiap hidangan.

Cinch Shake di buat dari sumber soya bebas GMO, tiada perasa, pewarna atau pemanis tiruan.

Cinch Shake sangat enak dan memberikan kepuasan semasa menurunkan berat, datang dengan 3 perisa yang sedap, lazat seperti cafe latte, coklat dan vanila.

Cinch Tea

CinchÔäó Energy Tea Mix

Cinch Energy Tea Mix diambil bersama-sama dengan Cinch Shake Mix Shaklee serta produk-produk untuk pelangsingan badan yang telah dicadangkan oleh Shaklee. Energy Tea Mix boleh diminum sebagai snek ataupun minuman ringan pada waktu petang terutamanya bagi penggemar teh. Energy Tea Mix Shaklee adalah kurang gula dan semestinya sangat bagus untuk kesihatan.

Apakah keistimewaan Enerygy Tea Mix ini:

  • Selamat dan merupakan penggalak tenaga semulajadi
  • Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis
  • Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan alternatif terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh

 

Testimoni mereka yang pernah mengambil SET KURUS SHAKLEE

 

testimoni esp(2)_001

 

APA KATA PENGGUNA SET KURUS SHAKLEE

 

 

Bagaimana untuk Memiliki Set Kurus Shaklee?

Mudah je…..

Hubungi saya di talian 016-2254805 atau emailkan sebarang pertanyaan ke syasya1411@gmail.com

Dengan setiap pembelian Set Kurus Shaklee bersama dengan hargaset.com anda layak menerima:

  • Tips esklusif
  • Jadual Pengambilan
  • Cara terbaik pengambilan Set Kurus Shaklee

Semua di atas adalah esklusif untuk pelanggan hargaset.com sahaja!

This article was written by Syasya

Shaklee Independent Distributors... SID NO : 1105044

MENU