Category archive: Pelbagai

Ramai yang tidak sedar adakala mereka merosakkan diri dan merosakkan otak mereka dengan melakukan perkara-perkara yang boleh merosakkan otak tanpa mereka sedari. Terdapat 10 perkara yang boleh merosakkan otak iaitu:  Tidak Mengambil Sarapan Pagi Antara organ yang paling banyak menggunakan tenaga ialah otak iaitu sebanyak 25% daripada keperluan tenaga badan. Sekiranya kita tidak mengambil sarapan…

Assalamualaikum.. Hari ini kebetulan saya ada membaca satu artikel yang menarik yang ingin berkongsi dengan semua iaitu Cholestrol Blockers. Menurut artikel ni…. Dianggarkan lebih kurang 50 million rakyat Amerika mempunyai paras kolestrol yang tinggi dan boleh menyebabkan risiko serangan jantung. Malah, penggunaan ubat Statin yang mengandungi Liptor dan Zocor yang selalu digunakan untuk merawat kolestrol….

Assalamualaikum….. Apa khabar semua? Ramadhan telah berlalu meninggalkan kita. Semoga Allah menemukan kita lagi dengan Ramadhan tahun hadapan. InsyaAllah…. Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN…. Maafkan saya andai ada terkasar bahasa atau tulisan yang tidak menyenangkan kalian ketika membacanya….. Semoga Hari Raya ini memberikan sejuta kebahagian dan…

Assalamualaikum… Pasti ramai yang tertanya-tanya tentang bagaimana Cara Jadi Ahli Shaklee Malaysia dan Daftar Ahli Shaklee secara online. Yuran untuk Daftar Ahli Shaklee ialah RM 69 atau PERCUMA seumur hidup. 3 Kelebihan Daftar Ahli Shaklee dengan kami dan eksklusif untuk mereka yang nak cepat boleh klik dan isi Borang Daftar Ahli Shaklee di link ini…

Assalamualaikum… Alhamdulillah….kita masih berpeluang untuk bertemu dengan Ramadhan pada kali… Dengan rasa rendah diri saya ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf atau ada terkasar bahasa, tersilap bicara atau ada perbuatan yang mengguris hati kalian. Sudilah kiranya memaafkan saya… Halalkan segala ilmu yang di kongsi, makanan atau apa sahaja yang di kongsi… Saya mendoakan Semoga Ramadhan…

Assalamualaikum…. Selamat Hari Ulangtahun Perkahwinan yang ke 7 pada suami tercinta…. Tanpa sedar sudah 7 tahun kita melayari bahtera perkahwinan…. Alhamdulillah…kita dikurniakan 2 cahaya mata… Anugerah dari Allah untuk kita didik menjadi khalifah Allah yang soleh dan solehah….InsyaAllah…. Terima kasih kerana sudi melayan kerenah isteri abang yang macam-macam ni.. Di tambah dengan ragam anak-anak yang…

Assalamualaikum… Baru-baru ini sahabat saya menganjurkan satu peraduan atau contest untuk semua pembaca dan blogger. Peraduan ini memang best tau sebab hadiah yang ditawarkan untuk peraduan kali ini memang berbaloi-baloi untuk dimiliki. Macam mana nak masuk atau join Contest ni…Senang jer…. Klik link kat bawah ni…Hadiah memang berbaloi-baloi tau….rugi kalau tak join…… http://dasyifa.blogspot.com/2015/04/contest-cara-sihat-dengan-shaklee.html GOOD LUCK!!!!!!!…

      Alfafa Complex Shaklee mempunyai dua saiz botol iaitu saiz S dengan 330 biji sebotol dan saiz L dengan 700 biji sebotol. Alfafa Complex berfungsi untuk mencuci hati, darah dan usus (makanan yang sangat beralkali boleh normalkan kembali badan yang berasid), membersihkan hati, kolon, darah, menyingkirkan toksin dan mencantikkan kulit dan otot. Alfafa…

Assalamualaikum… Ada yang bertanya kepada saya, kenapa ye saya diet tapi tak kurus-kurus. Dah usaha macam-macam untuk kurus. Malah ada yang berhabis beribu-ribu ringgit masuk untuk masuk pelbagai slimming program. Sekejap sahaja turunnya. Naik berkilo-kilo… Ada juga yang dah habis beratus-ratus ringgit untuk produk kuruskan badan. Tapi tak turun-turun. Sebenarnya, nak kurus banyak benda yang…

Ketika Hanis mula-mula kena gegata atau kelopak garam ni saya pening jap…. Kenapa badan hanis naik bintat-bintat macam kena gigit nyamuk penuh satu badan. Lepas tu, Hanis duk garu sampai berdarah pada tempat yang naik tu. Sekarang baru saya tahu rupanya gegata atau kelopak garam ni memang gatal kalau kena…. Antara punca utama yang boleh menyebabkan…

MENU