Category archive: Pelbagai

Assalamualaikum, refleksi 2016 dan azam 2017. Alhamdulillah 2016 telah berlalu banyak suka dan duka yang sya lalui.  Dalam tahun 2016 sya kehilangan 2 insan yang sya sayang. Arwah tok abah dan arwah pak lang. Hanya selang beberapa hari sahaja. Alhamdulillah, sya dan keluarga dapat menghadapi dengan tabah. Terutama mak dan abah.  Selain tu, 2016 juga…

Assalamualaikum, apa khabar semua. hari ni sya nak share tentang 20 tahun ambil Shaklee apa jadi pada buah pinggang. Sebenarnya Shaklee ni supplement atau makanan tambahan, bukan ubat. Jadi, kebanyakkan vitamin shaklee adalah larut air. Di mana jika diambil diluar keperluan tubuh ia akan terus di flush keluar, tak akan disimpan dalam badan jadi khazanah…

Assalamualaikum… Hari ni sya nak share target 2017 yang saya mesti capai 1 tahun dari hari ini. Apa target korang setahun dari sekarang..jom share… Target ni kita kena tulis supaya terpahat dalam otak, bila dah terakam kita akan mula bergerak untuk mengapai target tu… Target 2017 yang mesti sya capai pada Disember 2017, sya dah…

Assalamualaikum… Apa khabar? Hari nikan sya rasa macam nak bercerita kenapa kena mula bisnes online sekarang dalam ekonomi hari ni. Ekonomi masa kini agak membimbangkan, dengan kenaikan harga keperluan asas. Serba serbinya naik. Sya yang bekerja pun rasa tempiasnya. Kalau dulu memang terasa, alhamdulillah sejak mula bisnes online dan bonus Shaklee yang sentiasa masuk tepat…

Assalamualaikum semua… Bila tengok hujan lebat ni, teringat masa kecik dulu pengalaman bermain air ketika hari raya di rumah arwah tok wan. Ingat lagi, masa tu pagi hari raya. Tak ingat raya Aidilfitri ke Aidiladha, lama dah masa sekolah rendah rasanya. Tu lah, first time balik rumah tok wan air naik. Tengah makan ketupat dengan…

Assalamualaikum… Ini antara yang sentiasa bermain difikiran saya, Vivix Shaklee adalah produk Shaklee yang wajib ada dalam setiap rumah… Kenapa vivix shaklee perlu ada dalam setiap rumah di Malaysia. Sebab orang dulu-dulu, mana ada makanan proses. Mana ada makanan dalam tin. Makanan segera semua. Mana ada… Dulu-dulu nak dengar orang sakit TIBI, kanser, gout, kencing…

Assalamualaikum… Impian saya 20 tahun akan datang dengan bisnes Shaklee… Masa tu saya rasa, saya dah punya empayar bisnes Shaklee yang besar seperti Master Freddie dan Master Hj. Roslan…. Punya pasif income dari usaha saya sekarang. Ada ramai ahli dan leader di bawah empayar saya nanti. Pada waktu itu, saya dah lebih 10 tahun bersara…

Assalamualaikum… Apa khabar semua, hari ni kita bercerita tentang cara meningkatkan imun dalam tubuh.  Immune badan ni kalau korang nak tahu, bagaimana tubuh kita berusaha untuk melawan virus dan bakteria jahat yang ada di persekitaran kita. Jadi, bagaimana kita nak pastikan badan kita ni cukup kuat untuk melawan segala bakteria dan virus ni. Bagaimana kita…

Assalamualaikum, Dalam apa jua kita buat, kita mesti ada mentor yang mengajar kita. Mentor saya dalam bisnes Shaklee ialah mami shaklee saya Salwa Al-Izzah. Saya kenal mami saya ni ketika zaman forum susu ibu, kemudian masa dalam group peer counselor breastfeeding. Mami saya ni dekat je dengan saya, tapi kami banyak jumpa dalam online je. Offline…

Assalamualaikum… Kenangan manis 2016..Antara my best 2016 moment selain Shaklee.. Apa yek…tahun ni tahun air mata…huhu…tapi ada beberapa kenangan manis…bila teringat mesti senyum-senyum sendiri… Tahun ni anak ibu baru masuk sekolah…Ibu punyala risau, boleh ke anak ibu ni…sekali dapat jumpa kawan…boleh pula cakap, ibu balikla abang ok kat sini…best.. Sekolah ni besarla bu dari tadika…

MENU