Assalamualaikum…

Hari ni sya nak kongsi dengan korang semua cara sya buat Bisnes Shaklee secara Online melalui handphone.

Sekarang, semua aplikasi dah ada dalam android handphone. Jadi, lebih mudah untuk kita buat bisnes Shaklee online ni. Macam saya dah tak perlu nak usung laptop zaman purba tu bila nak buat post.

Hihihi…walaupun zaman purba tetap banyak berjasa sepanjang saya terlibat dengan Bisnes Shaklee Online ni.

Lagipun lebih mudah guna handphone untuk bisnes online ni, mudah di bawa, kecil dan ringan. Malah, sesuai dengan budak-budak remaja sekarang yang nak join Bisnes Shaklee Online ni. Tak perlu ada laptop pun takpe. Yang penting ada kemahuan dan keinginan nak berjaya. Betul tak.

Ehh…Sya, ada survey tau handphone yang terbaru sekarang. Ni antara target saya selepas ni. Sya nak beli handphone ni untuk sya mantapkan lagi bisnes Shaklee sya.

Beria je kan, sya berkenan dengan gadget keluaran apple. Iphone tak kisah siri keberapa. Janji Iphone, sebab gambar yang di ambil dengan Iphone ni cantik-cantik.

Macam nak capai target tu. Mula-mula sya plan nak gemukkan bonus shaklee. Jadi boleh menabung lebih sikit dari sebelum ni.

Apa yang menarik dan buat sya teruja sangat untuk memiliki Iphone ni sebagai handphone pilihan untuk Bisnes Shaklee Online sya. Pilihan sya ialah Apple Iphone 7 Plus.

Features Iphone 7 Plus

  • 5.5″ Retina HD Display
    5.5″ Retina HD display with 1920-by-1080 resolution and wide color.
  • 3D Touch
    Now you can interact with Messages, Calendar, Mail, and other apps in a more powerful, more responsive way.
  • 12MP Wide-Angle and Telephoto Cameras
    New 12MP cameras with optical zoom at 2x, digital zoom up to 10x, optical image stabilization, Quad-LED True Tone flash, and Live Photos.
  • Splash, Water, and Dust Resistant
    Splash, water, and dust resistant with IP67 rating.
  • A10 Fusion Chip
    A10 Fusion chip with integrated M10 motion coprocessor.
  • 4K Video Recording
    4K video recording at 30 fps and slo-mo video recording for 1080p at 120 fps.
  • 7MP FaceTime HD Camera
    7MP FaceTime HD camera with Retina Flash.
  • Touch ID
    Second-generation fingerprint sensor built into the new Home button.
  • LTE Advanced
    LTE Advanced up to 450 Mbps and 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi with MIMO.
  • Compatible with iOS 10
    With an all-new design and all-new features, iOS 10 is the world’s most advanced mobile OS. It brings your iPhone to life in more intelligent and expressive ways than ever.
  • Stereo Speakers
    iPhone 7 Plus comes with stereo speakers, delivering two times the audio output of iPhone 6s and increased dynamic range.
  • Siri – Your intelligent assistant
    Ask Siri to make calls, send texts, set reminders, and more. Just talk the way you talk. Siri understands what you say and knows what you mean.
  • Bluetooth 4.2
    Bluetooth 4.2.
  • Wi-Fi Calling
    Call normally, or use Wi-Fi when you don’t have cellular reception.

Specification Iphone 7 Plus

  • Display
    5.5″
    1920 x 1080 pixels
  • Size and Weight
    6.23 x 3.07 x 0.29 inches
    6.63 ounces
  • Operating System and Processor
    Compatible with iOS 10
    A10 Fusion Chip
  • Battery Life
    Up to 21 hours talk time
    Up to 16 days standby time
  • Camera, Photos and Video
    12MP Wide-Angle and Telephoto Cameras
    4K Video Recording
    7MP FaceTime HD Camera
  • Memory
    32GB/128BG/256GB
  • Connectivity
    Sync methods: USB, Bluetooth, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac with MIMO, NFC, LTE Advanced (up to 450 Mbps)
    4G Capable
    4G LTE Capable
    Wi-Fi Calling
  • GPS and Apps
    GPS enabled
  • Product Band Compatibility
    Quad Band GSM; LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 41; UMTS: Band I (2100), Band II (1900), Band IV (1700/2100), Band V (850), Band VIII (900)
  • Hearing Aid Compatibility
    M3, T4
  • WEA Capable?
    Yes
  • Mobile Pay
    Compatible with Apple Pay
  • In The Box
    iPhone 7 Plus
    EarPods with Lightning Connector
    Lightning to 3.5 mm Headphone Jack Adapter
    Lightning to USB cable
    USB Power Adapter
    Documentation

 

download-1

 

Sya Pengedar Shaklee Putrajaya

016.225.4805