Cara Bayar Hutang PTPTN Dengan Bisnes Shaklee Online

Post 9 of 215

Assalamualaikum… Jom hari ni sya nak kongsi cara bayar hutang PTPTN dengan bisnes Shaklee online.

Kebanyakkan pelajar yang melanjutkan pelajaran di Universiti swasta dan kerajaan merupakan peminjam PTPTN.

Sya sendiri dulu merupakan peminjam PTPTN. Bayang baru sahaja grad dah jadi penghutang. Kerja pun belum lagi, hutang dah RM 15 000, RM 25 000.

Pelajar sekarang beruntung tau…boleh pakai gadget canggih-canggih…

Zaman saya dulu mana nak ada bisnes online macam sekarang. Kalau ada memang saya join tau…

Ye lah, sambil study sambil-sambil buat side income…tak adalah nak harap duit PT je kan..takdelah asyik nak minta mak abah duit…

Betul tak….lagipun zaman sekarang, student bila keluar graduate hutang PTPTN je dah berpuluh ribu….

Bila nak bayar menung…serius itu yang saya rasa dulu…nak cari kerja susah..bayangkan zaman saya graduate nak cari kerja pun susah…

Masa tu hentam je, semua kerja minta…last sekali abah saya minta tolong security kat pasaraya kenen kerja…alhamdulillah dapatlah kerja casher kat pasaraya.

Jangan tak tau….hahhaha….

Student graduate sekarang lagi la kan….Hutang PTPTN lagi……wuhaiiii…..azab nak bayar…

Tapikan, kalau masa tu ada bisnes online macam sekarang memang saya buat tau…

Nak jadi ahli bukan mahal pun…handphone dn internet pun dah ada kan, macam budak-budak zaman sekarang… Hutang PTPTN pun boleh selesai….

Selfie…selfie…wilfie…

#tsunamishaklee

#superstarshaklee

#sahabatgua18

#10wavesos

#pengedarshaklee

‚Äč

This article was written by Syasya

Shaklee Independent Distributors... SID NO : 1105044

MENU