Assalamualaikum…

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit tentang penyusuan susu ibu selepas melahirkan.

Ramai yang bertanya pada saya kenapa susu mereke sedikit dan tidak banyak macam orang lain.

Ini apa yang saya pelajari dari kursus Peer Counselor for Breastfeeding yang pernah saya hadiri dan juga dari sedikit pengalaman saya menyusukan 2 orang anak.

Tahukah semua kandungan yang terkandung di dalam susu ibu pada waktu itu umpama titisan-titisan emas yang amat bernilai untuk bayi kita yang kita panggil kolestrum.

Jom kita tengok besar mana perut bayi kita sewaktu dia berusia sehari sehingga sebulan. Hanya sebesar buah cery. Jangan terkejut ya.

Sangat kecil, untuk kita sumbat dengan macam-macam benda. Jadilah ibu yang bijaksana dalam menentukan apa yang terbaik buat anak kita.

PicsArt_1429882221928

Ramai yang cakap dengan saya susu tak banyak. Sebagai ibu, mindset kita kena tinggi.

Apa kita perlu buat kalau nak menyusukan anak kita.

  1. Ibu kena sentiasa positif. Apa jua keadaan ibu kena positif. Kena selalu fikir susu kita banyak.
  2. Yang ini, jangan bandingkan susu kita dengan susu orang lain. Memang tak sama. Sebab setiap anak ada patern penyusuannya yang tersendiri.
  3. Kerap kosongkan payudara. Kalau bekerja, perah 3 kali sehari.
  4. Banyakkan minum air masak, sekurang-kurangnya 2 liter. Ni paling sedikit tau.
  5. Rajinkan diri perah susu atau power pumping seminggu 2 kali. Waktu di antara 12 tengahmalam sehingga 3 pagi.

Amalkan insyaAllah.

 

Set Penyusuan Shaklee.

Set ini bukan bertujuan untuk membanyakkan susu sahaja. Ianya sebenarnya lebih kepada kesihatan ibu dan anak.

Set ini membantu ibu-ibu yang rasa lesu, lemau, tidak bertenaga, mengurangkan rasa stress, membanyakkan susu, menurunkan berat badan, mencantikkan kulit dan banyak lagi kebaikan yang ibu-ibu akan dapat sekiranya mengamalkan set penyusuan ini.

Set Penyusuan Shaklee ialah :

  1. Alfafa Complex
  2. Energizing Soy Protein
  3. Vitamin C
  4. B-complex
  5. Vitalea
  6. Ostematrix
  7. Omega Guard

Alfafa Complex

Alfafa Complex merupakan tumbuhan yang mengandungi terlalu banyak manfaat kesihatan. Alfafa Complex sangat kaya dengan serat, protin, amino asid, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Alfafa complex bertindak dengan memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh lecithin dan membawa keluar dari tubuh.

Alfafa complex juga merupakan galactagogue iaitu herba yang membanyakkan susu ibu.

Alfalfa Complex

Energizing Soy Protein (ESP)

Energizing Soy Protein (ESP) ialah protein yang diperlukan untuk menghasilkan hormon dalam badan. Penyusuan susu ibu sangat berkait dengan hormon (Prolactine dan Oxytocin).

Energizing Soy Protein (ESP) ialah protein yang merupakan komponen utama susu ibu selepas air. Kekurangan protein boleh menyebabkan masalah kurang susu.espB-complex

B-complex membantu memelihara sistem saraf dari tekanan dan stress.

B-complex mengandungi folic asid yang di perlukan untuk pembentukan sel dan tisu baru.

Ianya juga bertindak menukarkan kalori kepada tenaga untuk mengelakkan ibu menyusu menjadi gemuk.

B-complex juga membantu menenangkan ibu dan menstabilkan hormon serta memberikan stamina dan tenaga untuk ibu berjaga malam dan menjaga bayi.

B-Complex

Vita-lea Iron Formula

Vita-lea Iron Formula membantu membekalkan 100% nutrien yang diperlukan oleh ibu yang menyusu dan membantu ibu menyusu untuk kekal cergas dan bertenaga.

Vita-Lea-« Iron Formula

Vitamin C

Vitamin c sangat penting untuk meningkatkam imuniti ibu untuk mengelakkan ibu dari senang terkena jangkitan.

Vitamin C juga membantu memelihara kelenjar dari tekanan dan kecederaan, termasuk kelenjar susu.

Sustained Release Vita-CTM 500 mg

 

Ostematrix

Ostematrix Shaklee mengandungi kalsium dan magnesium. Ianya membantu ibu untuk mendapat rehat yang berkualiti.

Ostematrix Shaklee membantu melegakan otot dan saraf ibu serta mengelakkan tekanan.

Ostematrix juga membantu ibu menyusu mengelakkan daripada gigi rosak dan sakit tulang.

Ibu menyusu yang kekurangan kalsium lazimnya akan mendapat masalah kerosakan gigi dan sakit tulang.

OsteMatrixÔäó

Omega Guard

Omega Guard membantu membakar lemak dan mengurangkan selera makan untuk ibu-ibu menyusu. Sangat sesuai untuk ibu-ibu menyusu yang berhasrat untuk menurunkan berat badan.

Omega Guard juga mengandungi DHA yang membantu meningkatkan fungsi otak dan perkembangan bayi.

OmegaGuardÔäó

 Testimoni Set Penyusuan Shaklee

set menyusu

 

Bagaimana untuk Memiliki Set Penyusuan Shaklee?

Mudah je…..

Klik pada link ini untuk pembelian terus

imagesbeliatau

Hubungi saya di talian 016-2254805 atau emailkan sebarang pertanyaan ke syasya1411@gmail.com

Dengan setiap pembelian Set Penyusuan Shaklee bersama dengan hargaset.com anda layak menerima:

Semua di atas adalah esklusif untuk pelanggan hargaset.com sahaja!

* Untuk daftar Jadi Ahli Shaklee Boleh klik di <<Borang Pendaftaran Ahli Shaklee Secara Online>> atau SMS ke 016-2254805 taip ‘DAFTAR AHLI‘.