BREASTFEEDING SEMINAR

Post 80 of 219

Assalamualaikum….

Alhamdulillah, hari ni diberi peluang oleh Allah untuk hadir dalam Breastfeeding Seminar anjuran Shaklee di Shaklee HQ Sunway Pinnacle.

image

Terserempak dengan my mami shaklee Master Siti Al’Izzah dan my beloved sibling iza. Dua-dua wanita hebat ni….sempatla berchit chat sekejap sebelum masuk kelas…

Macam mana saya dapat tiket, saya ada beli full set women health….dahla dapat tiket free, masa pendaftaran dapat plak beg shaklee free….memang seronok betul kalau hadir kelas anjuran shaklee…

Kalau rasa dahaga, letih…ada disediakan air performance drink di luar bilik seminar…..

Salah satu minat saya ialah dunia penyusuan….Sebabnya setiap anak ada breastfeeding journey dia yang tersendiri….dunia penyusuan juga sangat unik pada saya…..

Apa yang dapat saya simpulkan kelas ni sangat membantu untuk ibu-ibu yang baru nak memulakan breasfeeding journey mereka. Kalau untuk saya ianya seperti refesher apa yang saya pernah belajar dulu….maklumlah dah lama tak pergi kelas-kelas penyusuan ni….

Dalam kelas ni kita belajar perkara asas tentang apa itu breastfeeding…

Belajar tentang apa itu kolestrum, foremilk dan hindmilk….

Belajar cara betul posisi ketika penyusuan…..

Belajar apa kandungan yang terdapat di dalam susu badan kita tu…

Ya Allah, seronok sangat dapat belajar. Kalau kat luar nak belajar lebih mendalam tentang penyusuan ni berbayar tau. Mahal pula harganya kalau 4 tahun lepas pun dah RM 100 ++ sekarang lagi la kan.

Banyak lagi la….nanti saya share pelan-pelan apa yang saya belajar hari ni pada semua ye…..so stay tune ok…..

Jom, kita layan gambar…..

image

Tengok anak bertuah ni pakai beg shaklee tu macam mana….dia tengok along bawa beg dia pun nak beg juga. Beg laptop tukar jadi beg galas.

image

With penceramah hari ni….Dr. Norzarina Abdul Rahman….Sila abaikan muka yang macam kuih pau tu ye…Baru habis pantang, berat pun belum turun sepenuhnya lagi…

image

Tengoklah anak-anak bertuah ni….boleh pula dia jadi ju-on plak kat stage tu…mujurla kelas dah habis….sabo je la….

**bukan main seronok lagi anak-anak kalau pergi Shaklee HQ tu….bahagia betul…..memang tak peduli dah kat mak dia. Alhamdulillah, masa tu acu dia sudi nak temankan kakak dia ni kan….Terima Kasih Acu….

Pengedar Shaklee Putrajaya

Whatapp: 016.225.4805 (Sya)

Whatapp: 016.224.5805 (Sya)

Whatapp: 016.225.4805 (Sya)

This article was written by Syasya

Shaklee Independent Distributors... SID NO : 1105044

1 comment:

miazainAugust 14, 2016 at 5:18 amReply

wah, bestnya dapat ilmu tentang penyusuan… kadang2 kita gagal mebyusukan anak lengkap 2 tahun sbb xde ilmu penyusuan…

MENU