Author archive: Syasya

Assalamualaikum, refleksi 2016 dan azam 2017. Alhamdulillah 2016 telah berlalu banyak suka dan duka yang sya lalui.  Dalam tahun 2016 sya kehilangan 2 insan yang sya sayang. Arwah tok abah dan arwah pak lang. Hanya selang beberapa hari sahaja. Alhamdulillah, sya dan keluarga dapat menghadapi dengan tabah. Terutama mak dan abah.  Selain tu, 2016 juga…

Assalamualaikum, apa khabar? Hari ni sya nak kongsi testimoni salah seorang customer sya. Customer ni anak dia naik ruam, dia dah cuba macam-macam produk. Last sekali dia terbaca pasal herbal blend shaklee. Yang buat dia tertarik ialah paraben free. Dia memang cari produk yang natural dan bebas bahan kimia. Alhamdulillah, selepas 2 hari sapu krim…

Assalamualaikum, apa khabar semua? Jom,, hari ni sya nak kongsi cara saya banyakkan susu badan dengan produk Shaklee. Macam mana kita nak banyakkan susu badan. Ada beberapa amalan yang sya amalkan bermula dari fasa kehamilan sehinggalah bersalin. Antara yang sya buat ialah pasang niat yang kita boleh menyusukan anak kita sehingga anak berumur 2 tahun….

Assalamualaikum, Apa khabar? Perlukah supplement bila kita dah makan sayur dan buah. Haaa… sya antara penggemar sayur dan buah. Kenapa kita masih perlu untuk mengambil supplement walaupun dah makan sayur bertan tan. Ada satu kajian pernah di buat pada tahun 40-an dahulu. Sehingga kini masih belum ada pembaharuan tentang kajian tersebut. Menurut kajian tersebut, mineral…

Assalamualaikum, apa khabar semua. hari ni sya nak share tentang 20 tahun ambil Shaklee apa jadi pada buah pinggang. Sebenarnya Shaklee ni supplement atau makanan tambahan, bukan ubat. Jadi, kebanyakkan vitamin shaklee adalah larut air. Di mana jika diambil diluar keperluan tubuh ia akan terus di flush keluar, tak akan disimpan dalam badan jadi khazanah…

Assalamualaikum, Apa khabar semua? Hari ni sya nak kongsi dengan semua bagaimana cara hentikan bayi menangis. Sya rasa ramai ibu-ibu muda di luar sana yang pertama kali atau pengalaman pertama dengan bayi korang kan. Bila bayi menangis dah buat macam-macam masih menangis lagi. Betul tak. Mesti panik dan tak tentu arah dibuatnya bila bayi menangis….

Assalamualaikum… Hari ni sya nak share target 2017 yang saya mesti capai 1 tahun dari hari ini. Apa target korang setahun dari sekarang..jom share… Target ni kita kena tulis supaya terpahat dalam otak, bila dah terakam kita akan mula bergerak untuk mengapai target tu… Target 2017 yang mesti sya capai pada Disember 2017, sya dah…

Assalamualaikum… Jom hari ni sya nak kongsi cara bayar hutang PTPTN dengan bisnes Shaklee online. Kebanyakkan pelajar yang melanjutkan pelajaran di Universiti swasta dan kerajaan merupakan peminjam PTPTN. Sya sendiri dulu merupakan peminjam PTPTN. Bayang baru sahaja grad dah jadi penghutang. Kerja pun belum lagi, hutang dah RM 15 000, RM 25 000. Pelajar sekarang…

Assalamualaikum… Apa khabar? Hari nikan sya rasa macam nak bercerita kenapa kena mula bisnes online sekarang dalam ekonomi hari ni. Ekonomi masa kini agak membimbangkan, dengan kenaikan harga keperluan asas. Serba serbinya naik. Sya yang bekerja pun rasa tempiasnya. Kalau dulu memang terasa, alhamdulillah sejak mula bisnes online dan bonus Shaklee yang sentiasa masuk tepat…

Assalamualaikum… Hari ni sya nak kongsi dengan korang semua cara sya buat Bisnes Shaklee secara Online melalui handphone. Sekarang, semua aplikasi dah ada dalam android handphone. Jadi, lebih mudah untuk kita buat bisnes Shaklee online ni. Macam saya dah tak perlu nak usung laptop zaman purba tu bila nak buat post. Hihihi…walaupun zaman purba tetap…

MENU