Author archive: Syasya

Assalamualaikum w.b.t, apa khabar semua. Alhamdulillah, sebulan berpuasa di bulan Ramadhan. Terasa baru sahaja kita berpuasa, baru sahaja kita menunaikan terawih. Pasti terasa rindu dan sayu di hati, kerana Ramadhan telah berlalu pergi.  Semoga Allah mempertemukan kita dengan Ramadhan yang akan datang. InsyaAllah. Hari ini kak sya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir…

Assalamualaikum, apa khabar semua? Nak kenal siapa Pengedar Shaklee Putrajaya, Shaklee Cyberjaya. Hai semua, saya syasya boleh panggil kak sya je. Kak sya ialah antara Pengedar Shaklee Putrajaya, Shaklee Cyberjaya di bawah bimbingan Master Salwa dan masih aktif sebagai Pengedar Shaklee Putrajaya, Shaklee Cyberjaya sehingga sekarang. Kak sya masih bekerja dan Pengedar Shaklee Putrajaya, Shaklee Cyberjaya…

Assalamualaikum, hari ni kak sya nak berkongsi 5 tips ‘wean off’ atau bercerai susu badan. Semua ibu-ibu akan melalui fasa ‘wean off’ atau bercerai susu badan. Fasa ‘wean off’ atau bercerai susu badan pada kak sya adalah fasa terakhir dalam penyusuan susu ibu. Ianya adalah perjalanan terakhir di dalam penyusuan susu ibu. Fasa ini cukup…

Assalamualaikum, refleksi diri dan azam untuk cycle baru bisnes Shaklee. Alhamdulillah, banyak perubahan yang sya alami sepanjang cycle lepas. Banyak pengalaman yang sya kutip sepanjang cycle yang lepas. Membina keyakinan dan kekuatan untuk melangkah di dalam bisnes shaklee secara online dan insyaAllah lepas ni sya nak cuba offline pula. Berkenalan dengan ahli-ahli Shaklee yang lain…

Assalamualaikum, hai korang. Hari ni kak sya nak kongsi kenapa set bersalin Shaklee pilihan utama para ibu sekarang. Ini kerana set bersalin shaklee ni merupakan set bersalin moden, yang membantu ibu-ibu sekarang yang sering berpantang sendiri. Set bersalin shaklee ini sangat mudah untuk digunakan dan membantu para ibu selepas bersalin untuk kekal sihat, cergas dan bertenaga….

Assalamualaikum, hari ni sya nak kongsi 3 cara membahagikan masa antara Bisnes Shaklee dan kerja hakiki. Ramai yang tak boleh untuk membahagikan masa di antara bisnes dan kerja hakiki. Macam sya, bisnes ialah bisnes Shaklee dan kerja hakiki adalah kerjaya sya sekarang. Antara kerja hakiki dan bisnes. Macam mana nak buat. Antara 3 cara yang…

​Assalamualaikum, pati Restrevatrol pati kegemaran saya. Apa tu pati Restrevatrol ni. Pati restrevatrol ni adalah pati gabungan antara anggur dan beberapa jenis tumbuhan yang mengandungi antioksida yang sangat tinggi. Inilah antara salah satu produk Shaklee yang sya ambil. Bukan setakat ambil, sya dah jatuh cinta dengan pati restrevatrol ni. Dulu, ketika mula-mula ambil adalah asbab…

Assalamualaikum, hari ni sya nak kongsi dengan semua 8 sebab kenapa rezeki susah nak masuk. Ramai orang bila rezeki susah nak masuk, menyalahkan orang lain, menyalahkan takdir. Namun, tanpa dia sedar, dialah punca rezeki susah nak masuk. Jadi, apa nak buat bila kita rasa rezeki susah nak masuk. Muhasabah diri, lihat diri kita di mana…

Landmark study shaklee, kenapa semua perlu tahu.. Sebab landmark study ni bukan dibuat setiap tahun. Untuk buat landmark study shaklee habiskan masa bertahun untuk dapat result yang ada sekarang. Landmark study bukan sesuatu yang boleh di buat sekejap-sekejap. Ia memakan masa untuk kita dapat end result. Dan paling penting landmark study ni lah bukti betapa…

Assalamualaikum, Hari ni sya ingin berkongsi 10 cara amalan murah rezeki dan berkat. Tips ni mudah sahaja semua orang boleh buat dan amalkan. Bukan sahaja dalam kehidupan seharian malah boleh digunakan di dalam perniagaan yang kita jalankan. Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada korang semua. Selamat Beramal. Berkongsi ilmu juga antara Amalan murah rezeki….

MENU