Asyik Batuk je…..

Post 88 of 224

Assalamualaikum…

Apa khabar? Hari ni saya nak cerita tentang anak sulung saya…..

Dulu, selepas saya melahirkan anak kedua dalam bulan September. Anak sulung saya sangat kerap batuk. Katakanlah minggu ni dia batuk, minggu depannya ok. Nanti minggu satu lagi along akan batuk balik…on off yang berterusan tau….

Sehingga bulan Januari tahun depannya tu..Memang selalu jugala berulang ke klinik. Baik kerajaan mahupun swasta.

Kalau orang-orang tua dulu kata, biasalah budak dah lama sorang bila dapat adik dia buatla perangai nak perhatian lebih.

Sebab dia akan batuk tak berhenti…memang kesian tengok….

Saya masa tu rasa macam pelik je..takkan lah berterusan macam ni….

Sampailah, doktor kat satu klinik swasta ni kata….ehh baru bulan lepas jumpa saya kan….dia check semua ok…takde masalah…sampai dia kata, ibu kita try ubat ni kalau betul dia ada sensitif lung he will be ok….

Alhamdulillah, memang lepas ambil ubat tu batuk dia berkurangan atau hilang….

Jadi, memang setiap 3 bulan pergi klinik dan doktor akan bagi ubat pakar tu untuk kurangkan simptom batuk dia….

Sampai satu tahap saya mula rasa risau….takkan nak biar anak ambil ubat ni berterusan…..takkan takde kesan sampingan….

Saya tak ingat macam mana saya boleh beli….hihi…masa ni baru sangat daftar jadi ahli Shaklee. Yang saya tau pasal set menyusu je….hihihi….

Alhamdulillah….lepas bagi along makan omega guard lebih kurang dalam 2 minggu…hanya minggu pertama sahaja saya dengar along batuk teruk….lepas tu makin lama makin kurang dan terus hilang….

Ya Allah, syukur sangat….lepas tu cikgu ada bagitahu saya yang along ni sekarang nampak lebih fokus dan lebih mudah dikawal…cikgu pun tanya ada bagi apa-apa ke kat along ni….

Baru teringat, masa tu memang konsisten bagi omega guard ni pada along untuk kawal sensitif lung tu. Tak sangka betul dapat benefit yang lain juga. Maklumla masa tu baru berkenalan dengan Shaklee.

image

Pengedar Shaklee Putrajaya
016-2254805

Pss: omega dengan nutriferon tu memang kena sorok kalau tak habisla budak-budak tu belasah sekejapan je habis….

Nantila cerita pasal nutriferon plak….kang berkajang tak habis….

This article was written by Syasya

Shaklee Independent Distributors... SID NO : 1105044

MENU