3 Cara Membahagikan Masa Antara Bisnes Shaklee Dan Kerja Hakiki

Post 6 of 224

Assalamualaikum, hari ni sya nak kongsi 3 cara membahagikan masa antara Bisnes Shaklee dan kerja hakiki. Ramai yang tak boleh untuk membahagikan masa di antara bisnes dan kerja hakiki. Macam sya, bisnes ialah bisnes Shaklee dan kerja hakiki adalah kerjaya sya sekarang. Antara kerja hakiki dan bisnes. Macam mana nak buat.

Antara 3 cara yang sya rasa semua orang kena seimbangkan antara bisnes Shaklee dan kerja ialah pengurusan masa. Pengurusan masa yang betul sangat penting supaya ada keseimbangan dalam bisnes Shaklee dan kerja hakiki.

Yang pertama, Cuba korang tanya diri korang, Masa yang kita ada ni siapa yang urus? Diri kita atau pencipta kita Allah s.w.t. Jadi, mohon dan mintalah dari pengurus masa  kita ni, supaya masa kita sentiasa cukup untuk kita guna dalam bisnes Shaklee dan kerja hakiki kita. Allah bagi kita 24 jam sehari untuk digunakan, jadi gunakanlah sebaik-baiknya masa yang diberikan kepada kita.

Yang keduanya, bahagikanlah masa yang kita ada sebijak yang kita boleh. Macam sya, kerja dari pukul 8 pagi sehingga jam 5 petang, orang kata office hour. Bila balik rumah pukul 5 petang, layan anak-anak dulu. Kalau suami balik awal atau cuti, masa hanya dengan mereka sahaja. Suami dan anak-anak utamakan dulu.

Kenapa sya kata utamakan mereka dulu, kerana mereka ini tanggungjawab kita yang utama. Selepas itu, barulah muncul yang lain-lain. Selepas tu, barulah sya akan buat benda lain. InsyaAllah, rezeki tu dari Allah maka yakinlah dengan Allah.

Yang ketiga, macam sya buat bisnes Shaklee. Sya akan kategorikan serta merta, segera dan biasa. Yang perlu perhatian segera dan serta merta. Itu yang kita utamakan dulu. Kalau dalam bisnes Shaklee sya akan utamakan ahli-ahli Shaklee yang berdaftar di bawah organisasi sya a.k.a anak-anak Shaklee sya dulu. Kemudian, barulah existing customer yang pernah beli produk Shaklee dengan sya. Yang akhir sekali ialah customer yang saja nak survey atau nak tanya-tanya dulu.

Sajalah nak tanya, korang yang mana, layanan VVIP ke macam anak-anak shaklee sya, atau VIP macam existing customer yang sedia ada. pilihlah yang mana satu pilihan hati korang.

Nak Daftar Ahli Shaklee dengan sya boleh klik di SINI atau boleh pm sya dengan segera di talian 016.225.4805

#tsunamishaklee

#superstarshaklee

#sahabatgua18

#pengedarshakleeputrajaya

#pengedarshakleecyberjaya

016.225.4805 (Sya)

Image may contain: text

This article was written by Syasya

Shaklee Independent Distributors... SID NO : 1105044

MENU