Betul ke….tikar beracun!!!!

Assalamualaikum…. Apa khabar korang? sihat? Hari ni saya terbaca dalam group whatapp pasal tikar beracun? Berderau darah bila baca…. ehh!!! ye ke ni…. betul ke ni…. punyalah terkejut…sebab dulu saya ada sekeping tikar macam tu gambar boboiboy…. Tapi, pakai kejap je….sebab anak-anak buat pertandingan siapa dapat koyak paling besar….hilang habis gambar boboiboy tu… Jadi, saya simpan tak pakai…. Bila baca ulasan akhbar yang menyeru supaya kita berhati-hati dengan tikar beracun… Read More »

BREASTFEEDING SEMINAR

Assalamualaikum…. Alhamdulillah, hari ni diberi peluang oleh Allah untuk hadir dalam seminar anjuran Shaklee di Shaklee HQ Sunway Pinnacle. Terserempak dengan my mami shaklee Master Siti Al’Izzah dan my beloved sibling iza….dua-dua wanita hebat ni….sempatla berchit chat sekejap sebelum masuk kelas… Macam mana saya dapat tiket, saya ada beli full set women health….dahla dapat tiket free, masa pendaftaran dapat plak beg shaklee free….memang seronok betul kalau hadir kelas anjuran shaklee…… Read More »

FRESH LAUNDRY CONCENTRATE POWDER

Assalamualaikum w.b.t…. Hari ni saya nak share tentang Fresh Laundry Concentrate Powder…..ni antara produk Shaklee yang laris tau…. Pernah tak korang basuh baju, lepas basuh baju rasa tak bersih, bau tak fresh….. Mesti pernah kan….. Seperti yang korang tau, kebanyakkan serbuk dobi mungkin mengandungi perengsa yang boleh diserap melalui kulit atau sedutan yang menjadi penyebab biasa alahan. Kandungan seperti triethanolamine dodecylbenzesulfonate boleh merengsakan kulit dan disenaraikan antara bahan berbahaya oleh… Read More »

Vivix My Favourita……

Vivix….ye vivix…kenapa vivix…. Harga mahal kot… Tak mampulah… Ni untuk orang kaya-kaya bolehla…. Pernah tak orang kata macam ni. Saya sendiri masa mula-mula masuk Shaklee saya pun cakap benda yang sama. Tapi, sekarang vivix, memang sentiasa ada dalam peti ais tu….Nak tahu macam mana saya boleh jatuh cinta dengan Vivix.. Saya mula-mula jatuh cinta dengan vivix pertama kali lebih kurang setahun setengah yang lalu. Masa tu anak saya baru sahaja… Read More »

Asyik Batuk je…..

Assalamualaikum… Apa khabar? Hari ni saya nak cerita tentang anak sulung saya….. Dulu, selepas saya melahirkan anak kedua dalam bulan September. Anak sulung saya sangat kerap batuk. Katakanlah minggu ni dia batuk, minggu depannya ok. Nanti minggu satu lagi along akan batuk balik…on off yang berterusan tau…. Sehingga bulan Januari tahun depannya tu..Memang selalu jugala berulang ke klinik. Baik kerajaan mahupun swasta. Kalau orang-orang tua dulu kata, biasalah budak dah… Read More »

Shaklee Online Shopping….

Masa mula-mula jadi ahli shaklee…. Pertama kali beli barang Shaklee ialah melalui online… Ya, melalui shaklee2u yang shaklee buat khas untuk ahli yang berdaftar sahaja… Ingat lagi….Masa tu beli set menyusu…. Tapi, shaklee2u ni memang membantu sangat…sebab klik klik je order dah siap tunggu barang sampai…. Sekarang lagi advance tau….kalau order dekat shaklee2u hari ni esoknya barang yg kita order dah sampai…. Jimat duit minyak dengan tol….kan sekarang tol mahal…..… Read More »

Destinasi Percutian Idaman Saya…..

Destinasi percutian idaman….. Selain dari nak bawa mak abah pergi umrah dengan kami sekeluarga…. Saya ada satu tempat yang saya teringin nak pergi….. Saya nak pergi Istanbul, Turki…. Kenapa turki, ntahla ye….saya tertarik dengan reka bentuk bangunan kat sana, tertarik dengan keindahan alam semulajadi ciptaan Allah….. Sebenarnya lebih pada teruja tengok mami Siti Al’Izzah share pasal mak abah dia pergi turki dan umrah dengan tajaan penuh dari shaklee… Kalau saya… Read More »

Kenali 5 Sebab Diet Tak Jadi.

Assalamualaikum…. Di hujung-hujung Ramadhan ni ramai yang runsing berat badan…. Ye lah pergi open house merata, makan macam-macam dalam kuantiti yang lebih dari keperluan badan. Diet ni adalah satu cara untuk kita mendapatkan berat badan yang ideal. Tapi, jangan terlalu berharap diet kita akan berjaya kalau kita abaikan beberapa tip ni…. 1. Melambatkan waktu makan Selalunya bila kita sibuk, kita selalu menunda waktu makan. Tapi, tahukah kita melambatkan waktu makan… Read More »

National Conference Shaklee, Orlando, Florida

Assalamualaikum…. Hari ni duk stalk facebook master-master yang pergi National Conference…. Hari ni delegasi Shaklee Malaysia akan ke Orlando, Florida bagi menghadiri National Conference di sana…. Ya Allah terujanya tengok beg-beg tersusun….tengok diorang berkumpul ramai-ramai…. Semua di taja oleh Shaklee sepenuhnya….tinggal bawa badan je….. Dari bagasi, tiket kapal terbang, penginapan, transport di sana, duit makan sehari USD 300 setiap seorang. Malah, untuk delegasi Malaysia makanan halal, ruang solat juga disediakan…..Layanan… Read More »

Promo Shaklee Ogos 2016

Alhamdulillah…Julai 2016 sangat awesome….Closing yang sangat mendebarkan…. Hari ni dah mula bulan baru…..bulan ni Promo best tau… Ostematrix ========= 1. Setiap pembelian 7 botol ostematrix dengan harga 6 botol 2. Setiap pembelian 2 botol ostematrix pada 5% diskaun. Vitalea For Children (VFC) ==================== Setiap pembelian 4 botol Vitalea For Children pada harga 3 botol #superstarshaklee #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleecyberjaya Pengedar Shaklee Putrajaya 016-2254805