Blog

Assalamualaikum, hari ni sya nak kongsi 3 cara membahagikan masa antara Bisnes Shaklee dan kerja hakiki. Ramai yang tak boleh untuk membahagikan masa di antara bisnes dan kerja hakiki. Macam sya, bisnes ialah bisnes Shaklee dan kerja hakiki adalah kerjaya sya sekarang. Antara kerja hakiki dan bisnes. Macam mana nak buat. Antara 3 cara yang…

​Assalamualaikum, pati Restrevatrol pati kegemaran saya. Apa tu pati Restrevatrol ni. Pati restrevatrol ni adalah pati gabungan antara anggur dan beberapa jenis tumbuhan yang mengandungi antioksida yang sangat tinggi. Inilah antara salah satu produk Shaklee yang sya ambil. Bukan setakat ambil, sya dah jatuh cinta dengan pati restrevatrol ni. Dulu, ketika mula-mula ambil adalah asbab…

Assalamualaikum, hari ni sya nak kongsi dengan semua 8 sebab kenapa rezeki susah nak masuk. Ramai orang bila rezeki susah nak masuk, menyalahkan orang lain, menyalahkan takdir. Namun, tanpa dia sedar, dialah punca rezeki susah nak masuk. Jadi, apa nak buat bila kita rasa rezeki susah nak masuk. Muhasabah diri, lihat diri kita di mana…

Landmark study shaklee, kenapa semua perlu tahu.. Sebab landmark study ni bukan dibuat setiap tahun. Untuk buat landmark study shaklee habiskan masa bertahun untuk dapat result yang ada sekarang. Landmark study bukan sesuatu yang boleh di buat sekejap-sekejap. Ia memakan masa untuk kita dapat end result. Dan paling penting landmark study ni lah bukti betapa…

Assalamualaikum, Hari ni sya ingin berkongsi 10 cara amalan murah rezeki dan berkat. Tips ni mudah sahaja semua orang boleh buat dan amalkan. Bukan sahaja dalam kehidupan seharian malah boleh digunakan di dalam perniagaan yang kita jalankan. Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada korang semua. Selamat Beramal. Berkongsi ilmu juga antara Amalan murah rezeki….

Assalamualaikum, refleksi 2016 dan azam 2017. Alhamdulillah 2016 telah berlalu banyak suka dan duka yang sya lalui.  Dalam tahun 2016 sya kehilangan 2 insan yang sya sayang. Arwah tok abah dan arwah pak lang. Hanya selang beberapa hari sahaja. Alhamdulillah, sya dan keluarga dapat menghadapi dengan tabah. Terutama mak dan abah.  Selain tu, 2016 juga…

Assalamualaikum, apa khabar? Hari ni sya nak kongsi testimoni salah seorang customer sya. Customer ni anak dia naik ruam, dia dah cuba macam-macam produk. Last sekali dia terbaca pasal herbal blend shaklee. Yang buat dia tertarik ialah paraben free. Dia memang cari produk yang natural dan bebas bahan kimia. Alhamdulillah, selepas 2 hari sapu krim…

Assalamualaikum, apa khabar semua? Jom,, hari ni sya nak kongsi cara saya banyakkan susu badan dengan produk Shaklee. Macam mana kita nak banyakkan susu badan. Ada beberapa amalan yang sya amalkan bermula dari fasa kehamilan sehinggalah bersalin. Antara yang sya buat ialah pasang niat yang kita boleh menyusukan anak kita sehingga anak berumur 2 tahun….

Assalamualaikum, Apa khabar? Perlukah supplement bila kita dah makan sayur dan buah. Haaa… sya antara penggemar sayur dan buah. Kenapa kita masih perlu untuk mengambil supplement walaupun dah makan sayur bertan tan. Ada satu kajian pernah di buat pada tahun 40-an dahulu. Sehingga kini masih belum ada pembaharuan tentang kajian tersebut. Menurut kajian tersebut, mineral…

Assalamualaikum, apa khabar semua. hari ni sya nak share tentang 20 tahun ambil Shaklee apa jadi pada buah pinggang. Sebenarnya Shaklee ni supplement atau makanan tambahan, bukan ubat. Jadi, kebanyakkan vitamin shaklee adalah larut air. Di mana jika diambil diluar keperluan tubuh ia akan terus di flush keluar, tak akan disimpan dalam badan jadi khazanah…

MENU